Asiakaspalvelu
014 336 4140
ma-pe 9-17
Tulosta sivu

Risteily + 3-4 yötä Rakveressa

 

Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä

Lähdöt: 
- Risteily + 3 yötä Rakveressa lähdöt keskiviikkoisin
- Risteily + 4 yötä Rakveressa lähdöt lauantaisin

 

Jos haluat kokoa Virosta jotakin muuta kuin Tallinnan, sijaitsee Rakveren kaunis kylpyläkaupunki vain 100km Tallinnasta Pohjois-Virossa. 

Leppoisa noin 15 000 asukkaan kaupunki on tunnettu ehkäpä Viron moderneimmasta pääaukiosta, Turu Platsista. 
Pääaukio on hyvä paikka aloittaa nähtävyyksiin tutustuminen, sillä vaikka aukio on moderni on Rakvere Viron historiassa hyvin merkittävä paikka.

Pieneen kaupunkiin mahtuu monenlaista nähtävää ja koettavaa. Ehkä suurin nähtävyys on Vallimägi -mäen päällä sijaitseva linnoitus. Rakveren linna on historian eri vaiheissa kuulunut sekä Tanskan kuninkaille, Liiviläisen ritarikunnan ritarimunkeille että Ruotsin ja Puolan valtion omistukseen.
Linnoitus tarjoaa jännittäviä elämyksiä niin aikuisille kuin lapsillekin. Voit kokeilla jousiammuntaa, keihäs- ja miekkataistelua, tehdä sepäntöitä, muovailla savea, painaa itsellesi linnoituksen kolikon ja paljon muuta. Voit lisäksi tutustua linnoituksen historiaan, historiallisiin aseisiin ja kidutuskammioon. 
Linnoituksessa järjestetään myös Keskiaikainen toritapahtuma, Mikonpäivän markkinat, jolloin esillä on paikallisten maatilojen omia tuotteita, luomuruokaa sekä paljon muuta.

Linnoituksen lähellä sijaitsee Rakveren kaupungin 700 -vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2002 pystytetty Tarvan veistos, joka on 7 metriä pitkä, 4 metriä korkea ja painaa peräti 7 tonnia.

Ostoksien puolesta Rakvere tarjoaa niin modernien kauppakeskusten tarjontaa kuin myös paljon käsitöitä ja muita vanhanajan tuotteita. Ostosten lomassa voit poiketa vaikkapa Viron ainoaan poliisimuseoon tai käydä syömässä Rakveren ravintoloissa, joista monet tarjoavat Virolaiseen tyyliin myös paikallisia perinneruokia.

Mikäli haluat tutustua Rakveren ympäristöön sijaitsee 40 kilometrin säteellä mm. Lahemaan luonnonkaunis kansallispuisto, upeita kartanoita sekä idylliset Käsmun, Võsun, Altjan ja Vainopean rantakylät.

Lähde Rakvereen tutustumaan virolaisen pikkukaupungin elämään!

Lataa esite PDF-muodossa

Varaa matka